Sydbanks aktie ryger i vejret efter fusionssnak

21 september 2019
Emilie Jacobsen
Sydbanks aktie ryger i vejret efter fusionssnak

En af dagens højdespringere på aktiemarkedet er Sydbank, der ellers har klaret sig dårligt gennem en periode. Sydbank er steget med hele 10 %, og kun en enkelt aktie er 20. september steget mere end den. Stigningen skyldes højst sandsynligt den snak, der har været om, at Sydbank skal fusionere med konkurrenten Spar Nord. Det kom nemlig frem i går på finans.dk, at der havde været et møde mellem de to banker, hvor de diskuterede en mulig fusion. 

Debatten om fusion skulle også være det, der havde splittet Sydbanks tidligere bestyrelse. Der var nemlig langt fra enighed om, om det ville være en god ide at fusionere eller ej. Problemet var, at mange var imod, at Sydbank ville miste sin selvstændighed ved en fusion. De dele af bestyrelsen, der ønskede en fusion, er dog ikke længere en del af den, og det vil derfor næppe være sandsynligt, at en fusion kommer på tale. 

Sydbank selv vil ikke kommentere sagen. 

“Vi kommenterer ikke rygter,” siger deres kommunikationsdirektør Søren Hansen Reumert kort og godt. 

De medlemmer af bestyrelsen, der netop er trådt ud af den, ville gerne undersøge, om der var mulighed for, at Sydbank kunne fusionere med Spar Nord og fortsat være en selvstændig bank, hvor hovedsædet blev ved med at være i Aabenraa. 

Der var dog også flere af medlemmerne, der var åbne over for, at banken kunne fusionere med en større bank, men at de så ikke ville blive ved med at forblive en selvstændig bank. Det skyldtes, at Sydbank har klaret sig dårligt gennem flere år, og de derfor så det som en af mulighederne for at rette op på banken. 

Siden nytår er bankens aktie faldet med 25 %, og de seneste 12 måneder er den faldet med hele 39 %. Den høje stigning på 10 % fra den ene dag til den anden er altså virkelig bemærkelsesværdigt. 

Kilde: finans.dk

Flere Nyheder