Svensk modekæde på vej til København

20 maj 2019
Søren Black
Svensk modekæde på vej til København

Den svenske modegigant Lindex er på vej til Danmark med en afdeling placeret på Amager. Dermed er endnu et udenlandsk modebrand at finde i danske butikker.

Du kender sikkert allerede svenske brands som H&M, Björn Borg og Tiger of Sweden. Vores naboer mod øst har i mange år stået bag solide, svenske modebrands, der har solgt godt på hylderne her i Danmark. Og nu får de shoppelystne så endnu en mulighed for at gå på tøjindkøb i en svensk butikskæde. Tøjkæden Lindex har i dag 470 butikker fordelt over 17 lande, og sælger et stort udvalg af dametøj, børnetøj, lingeri og kosmetik. Den danske afdeling åbner til efteråret, og der bliver efter planen tale om en 700 kvadratmeter stor butik, der skal ligge i stormagasinet Fields på Amager.

Shop hos Lindex på nettet eller i en fysisk butik

Det har dog længe været muligt at handle tøj fra Lindex fra computeren derhjemme. Den svenske modekæde har nemlig siden 2009 tilbudt deres produkter til danske kunder via webshoppen lindex.com. Men fra efteråret 2019 skulle det altså blive muligt at købe varer fra Lindex i en fysisk butik herhjemme. Butiksåbningen i Field’s sker i et tæt samarbejde med den islandske franchisetager LDX 19, der i dag driver seks Lindex-butikker samt e-handel på Island.

Pæne habitbukser eller farverigt kashmirstrik

Når Lindex etablerer sig i København, sker det ifølge Johan Isacson, ansvarlig for Lindex Franchise, fordi Danmark er et spændende marked med mange modebevidste kvinder. Men herrerne kan også trække tøjbutikker til den danske hovedstad. I starten af maj 2019 åbnede tre barndomsvenner fra Aalborg tøjbutikken Shaping New Tomorrow i centrum af København. Konceptet her er at sælge pæne habitbukser, der føles som joggingbukser. Dermed kan du med dine bukser både se pæn og præsentabel ud, samtidig med at du kan bevæge dig, som du har lyst til. Er du i stedet til en tøjbutik, der er for begge køn, så åbnede den japanske highstreetkæde Uniqlo i april op på Strøget i København. Her finder du blandt andet højteknologisk tøj og spændende kashmirstrik i alle regnbuens farver.

Flere Nyheder