Skal din virksomhed bruge en sikkerhedsvagt?

19 juli 2020
Lykke Holzmann Søby

En sikkerhedsvagt patruljerer og overvåger bygninger og andre områder for at forhindre eller stoppe hændelser, såsom tyveri eller vold. Sikkerhedsvagter besvarer også alarmer og kan stoppe personer, der udgør en sikkerhedstrussel. Mange store organisationer ansætter sikkerhedsvagter for at passe ekstra godt på deres værdier – specielt om natten.

En sikkerhedsvagt giver arbejdsgiveren sikkerhed ved at beskytte sig mod overtrædelser af loven samt forstyrrelser, der kan resultere i et tab for klienten. De fleste sikkerhedsansvarlige arbejder i den private sektor. Mange virksomheder ansætter sikkerhedsvagter, herunder banker, museer, hospitaler, kontorbygninger, natklubber og butikker. Sikkerhedsvagt-specialiteter inkluderer forebyggelse af tab af detailhandlere, pansrede vagter (som beskytter penge og værdigenstande transporteret fra et sted til et andet), spilovervågningsansvarlige og dørmænd.

Pligter og opgaver

Afhængigt af virksomheden der hyre, kan en sikkerhedsvagts opgaver variere markant. I nogle tilfælde forbliver en sikkerhedsvagt “stillestående”, f.eks. forbliver på samme sted og overvåger kameraer. En sikkerhedsvagt kan også overvåge medarbejderne, når de kommer ind og forlader bygningen eller udfører visse aktiviteter, såsom kontanthåndtering. I mobile sikkerhedsstillinger kan sikkerhedsvagterne patruljere og overvåge til fods eller i bil.

Når du hyre en sikkerhedsvagt skal de kunne:

Kommunikere tæt med politiet, brandvæsnet og akutmedicinsk personale

Dokumentere de daglige aktiviteter, inklusive forstyrrelser, der opstår. Kunder bruger derefter rapporterne til at vurdere skader fra hændelsen.

Sørge for at alarmsystemer, døre og vinduer alle er sikret og fungerer som de skal

Kan vidne i retten

Patruljere og inspicere ejendomme for at beskytte den mod brand, tyveri, hærværk eller andre kriminelle aktiviteter

Kommunikere effektivt mundtligt og skriftligt

Tænke hurtigt og kritisk

Være opmærksom på kunder og offentlig service

Udvise god dømmekraft i potentielt farlige situationer

Have kendskab til offentlig sikkerhed og sikkerhed

Have kendskab til de love og retningslinjer, der styrer sikkerhedsområdet

Arbejde godt både alene og sammen med andre

I Danmark har vi mange vagtselskaber, som kan hjælpe med at passe på dine ting, besøg et af de bedste i landet, nemlig dette vagtselskab i Fredensborg.

Flere Nyheder