Skab en vandrepokal takket være gravering på skilte

31 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Måske kender du dem fra TV, når der er afslutninger i en sportsgren, og trofæet eller medaljen skal uddeles, at man bruges den samme præmie som ved sidste overrækkelse.

Det er sådan set ikke, fordi man ikke har råd til andet, men faktisk fordi, at dem, der udfører den sportsgren, er meget interesseret i et få fingrene i den specifikke pokal – og så kommer det bare som en bonus, at man ikke skal lave en ny hvert år.

Det kan jo være, at i din lokale fodboldturnering, der er det dén pokal, som man går efter, og så kunne den også skaffes lidt dyrene, fordi man blot skulle have fat i den her og ikke en helt håndfuld.

Og man holder styr på, hvem der havde den hvilket år, ved at man graverer ind på metallet på pokalen eller den anden præmie, som man gør ved gravering skilte.

Gravering på skilte viser, hvem der fik præmien hvert år

Det vindende hold ved jo godt, hvem der har pokalen lige nu: De kan fremvise den i et skab, og de bruger nok hele sæsonen på at fremhæve dette, indtil de skal forsøge at genvinde den eller måske mister den.

Så er det morsomt at kunne se, hvem der havde pokalen hvilket år takket være den gravering, og når pokalen bliver virkelig gammel, så vil den ikke kun have stor prisværdi: den vil også blive meget værd i affektionsværdi.

Ved nogle turneringer ser man endda, at man begynder at gravere navnet på holdet eller atleten ind med det samme, når kampen er slut, så man kan få præmien med navn på, inden man skal fejres ved en ceremoni.

Men det er også meget almindeligt, at man først får den gravering, når man er slut med den ceremoni.

Dette kan man gøre helt fra de store sportsturneringer og videre til de lokale sportsklubber.

Flere Nyheder