Savner du flere udfordringer på jobbet? Prøv lidt efteruddannelse!

28 juni 2021
Anders Lundtang Hansen

Nogle mennesker dropper helt deres nuværende jobsituation for at prøve noget andet i livet, så de kan nå at udleve dem selv på mange fronter, inden det er for sent.

Så er der dem, der godt kan lide deres arbejde og regner med at skulle pensioneres i den position, de befinder sig i nu.

Men sidstnævnte kan så også opleve, at arbejdsmarkedet stikker af fra dem, fordi der sker en hel masse udviklinger, som de ikke følger med i, eller de netop har så travlt på arbejdet, at der ikke er tid til at sætte sig ind i den slags.

Derfor er faren, at de kan risikere at sakke bagud, så de ikke følger med udviklingen, og før man har set sig om, så er de unge mennesker mere attraktive at hyre, der er mere friske, hvilket kan være en skam for “det grå guld”, eller hvis man bare føler, at man har mere at byde ind med.

Efteruddannelse forlænger din tid på arbejdsmarkedet

Derfor er det heldigt, at der findes sådan noget som efteruddannelse, hvor man kan tilpasse det med ens arbejdstid, så man kan blive ført ind på, hvordan udviklingen foregår med ens profession.

Det kan også være, at ens arbejdsgiver efterlyser nogle kompetencer eller fornyet viden på området, hvilket man så kan tage med denne efteruddannelse, så man bedre kan følge med.

For eksempel er der måske nogle fag, man skal igennem, så man kan få certifikat på, at man har gennemført dette fag eller kursus, så man er med igen på jobmarkedet.

Man kan også tage sådan en efteruddannelse, om man er faglært eller ufaglært, hvor man så kan få flere kompetencer, der styrker ens muligheder for at få en ansættelse.

Således er der mange gode grunde til at tage sig en efteruddannelse.

Hvad skal være din grund?

Flere Nyheder