Rekruttering i god stil

03 januar 2019
Anders Lundtang Hansen
Rekruttering i god stil

Denne artikel vil omhandle to aspekter omkring det at foretage rekruttering:

1) Hvad skal man reelt bruge den nye medarbejder til?

2) Hvis der er tale om besættelse af en ny stilling, hvordan afskediger man så den nuværende medarbejder vedkommende bedst muligt?

De to ting hænger faktisk uløseligt sammen, hvilket vi vil påvise og komme med løsningsforslag til i det kommende skriv.

Med årsagen til at foretage rekruttering i henhold til det første punkt mener vi, at man skal se på, om man “blot” ønsker at udskifte en nuværende medarbejder med en anden, eller der er tale om en oprettet stilling.

Ved det første delpunkt skal man huske, at den nye medarbejder vil komme til at forme stillingen efter sit eget sind, og siden man sikkert har ansat en, man finder mere egnet end den forrige, skal man også – selvom man kan glemme det – huske på, at der er en indslusningsproces, hvor den nye medarbejder skal lære din virksomhed at kende, hvorfor effektiviteten ikke vil være helt i top til at starte med.

Vedrørende det andet delpunkt, så kan man have oprettet en ny stilling, som ingen af de nuværende medarbejdere kan bestride, hvorfor man søger en helt ny medarbejder.
Det kan mere konkret være, man måske vil agere mere på de sociale medier, hvorfor man ansætter en SoMe-ansvarlig, eller måske er ens virksomhed vokset sig så stor, at man har brug for en kommunikationsansvarlig.

Eller hvem ved, måske har din virksomhed opfundet en helt ny stillingsbetegnelse, hvortil man skal ud at søge efter noget helt nyt. Dette kommer vi med et konkret forslag til, hvordan du gør bedst, i slutningen af denne artikel.

Men dette leder os videre to hovedpunkt to med, hvordan man afskediger en nuværende medarbejder på den mest pæne måde, så der ikke bliver smækket med døren så at sige.

Først og fremmest skal man selvfølgelig have styr på loven angående opsigelse og notere sig, hvilken fagforening den ansatte har. Man oplever nemlig nogle gange, at den afskedigede medarbejder går til fagforeningen, og så er det bedst, hvis man på forhånd har afklaret alting med vedkommende, så der ingen sure miner er efterfølgende.

Det er vigtigt at lade medarbejderen forstå beslutningsgrundlaget for, hvorfor vedkommende i fremtiden ikke er en del af virksomheden, specielt så det ikke rammer vedkommende alt for personligt.

Måske er der reelt tale om besparelser, hvor den nye medarbejder måske er billigere, har anderledes erfaring og kan arbejde mere effektivt grundet alderen.

Det kan jo tænkes, virksomheden ligefrem kan pege den afskedigede medarbejder i retning af en anden virksomhed, hvor man ved, vedkommende vil passe bedre ind der.

Men lad os runde dette indlæg af det med, vi lovede: At give dig et råd til, hvor du bedst kan finde medarbejdere, der besidder de kompetencer, du søger til din virksomhed, om det så er en eksisterende stilling, en ny-oprettet eller måske en helt nye af slagsen.

Dedikation.dk har stor erfaring med at finde de rette medarbejdere via rekruttering og om muligt headhunting, så du som virksomhed ender med at få de bedst egnede ansatte.

Flere Nyheder