Power skærper konkurrencen

01 september 2019
Søren Black
Power skærper konkurrencen

Der er billigere computere og vaskemaskiner i vente, når elektronikgiganten Power åbner en ny afdeling i det indre København til efteråret. Konkurrencen mod ærkerivalen Elgiganten skærpes på et marked, der længe har været under et enormt pres.

Skifter du jævnligt din computer eller vaskemaskine ud, så har du nok opdaget, at priserne ikke stiger meget på elektronik. Tværtimod. For konkurrencen på elektronikmarkedet er bare blevet skærpet endnu mere de seneste år. Senest har elektronik- og hvidevarekæden Power meldt ud, at de nu åbner en stor afdeling på 1000 kvm ved Vesterport Station i Indre København i efteråret 2019. I det inderste af København er der allerede gode muligheder for at købe elektronik. Men det er hos rivalen Elgiganten, der holder til på Strøget. Og netop derfor ser mange åbningen af den nye Power butik som en optrapning af ”krigen” om kunderne. For det er ikke første gang Power åbner forretning tæt på Elgiganten. Da Power for eksempel åbnede deres afdeling i Glostrup i 2015, blev varehuset placeret lige overfor Elgiganten. I Indre By flyder det dog ikke over med store lejemål, der er velegnede til salg af hvidevarer og elektronik. Derfor kommer de to elektronik-rivaler denne gang til at ligge med cirka 1,5 kilometers afstand.

Farvel til Fona

Power åbnede deres første varehus i Glostrup tilbage i 2015. Målet var fra starten at bryde det monopol, Elgiganten næsten har haft herhjemme. For mens Elgiganten stadig er at finde på det danske marked, så måtte elektronikkæden Fona dreje nøglen om i 2016. 46 butikker landet over blev lukket, mens 10 andre butikker blev overtaget af Elgiganten heriblandt den afdeling, der nu befinder sig på Strøget i København. Fona måtte lukke efter et sløjt julesalg og flere år med underskud. Dermed var det slut med 90 års dansk erhvervshistorie, i det den første Fona-butik åbnede i 1926. Og at kampen om kunderne i elektronikbranchen forbliver brutal og nådesløs, er der nok ingen tvivl om. Power har i forbindelse med lanceringen af deres kommende varehus i hovedstaden meldt ud, at københavnerne godt kan indstille sig på, at priserne på elektronik og hvidevarer vil falde yderligere.

Flere Nyheder