Lad et inkassofirma håndtere de besværlige kunder

20 oktober 2021
astrid_pedersen

editorial

Når man som selvstændigt erhvervsdrivende støder på dårlige betalere kan man hurtigt komme til at bruge megen tid og energi på at inddrive tilgodehavender.

En kunde, som ikke gider betale sin regning, kan være kilde til rigtig mange frustrationer. Det er da også irriterende at skulle hænge i røret og sende den ene email efter den anden i forsøget på at få sine penge hjem. Og derfor er det en fordel at få et inkassofirma på banen.

Hvordan arbejder et inkassofirma?

Hvis du vælger at lade din virksomhed tilknytte et inkassofirma på fast basis vil du formedelst et månedligt beløb kunne overlade alle dine inkasso sager til dit inkassofirma.

Denne løsning egner sig i særdeleshed til større virksomheder som har mange kunder. Sælger du for eksempel abonnementer, eller er din virksomhed beskæftiget inden for spil branchen, er det meget sandsynligt at du med jævne mellemrum vil støde ind i dårlige betalere. Og så er det en god idé at være allieret med et inkassofirma som kan hjælpe med at håndtere disse.

Hvis du kun sjældent møder en dårlig betaler på din vej kan du vælge at kontakte et inkassofirma på ad hoc basis. Et inkassofirma vil formedelst en procentdel af det skyldige beløb kunne overtage – så at sige ”købe” – gælden. Så slipper du for at skulle bruge mere tid på den kunde. Og så er det op til inkassofirmaet at trække deres penge hjem via den dårlige betaler.

Hvorfor benytte inkasso service?

Der er flere fordele ved at have et inkassofirma i baghånden. Selve det at modtage en varsling om overdragelse til inkasso kan have en afskrækkende effekt på den dårlige betaler som vil være mere tilbøjelig til at punge ud inden det kommer dertil. Og så undgår du yderligere tovtrækkeri.

Du kan finde et pålideligt inkassofirma hos Debtia A/S – læs mere på debtia.dk.

Flere Nyheder