Lad en dygtig bogholder forestå din bogføring

01 november 2019
admin

Når man driver en virksomhed, er det vigtigt til hver en tid at kunne fremvise en ordentlig og gennemskuelig oversigt over virksomhedens aktiviteter og balancer. Hvis bilagene sejler, konti ikke er afstemt og regnskabet er ufuldstændigt, vil det hurtigt vække mistanke hos relevante myndigheder.

Mange virksomheds ejere – især af mindre virksomheder eller enkeltmands virksomheder – vælger at spare bogholderen væk, og selv forestå opgaver så som indberetning af moms, bogføring af bilag, balancering af konti, og dokumentation af aktiviteter. Ofte ender denne spare øvelse blot i noget værre rod. De færreste, som ikke har regnskab og bogføring som speciale områder, vil ikke finde denne opgave særligt interessant. Og når lysten ikke driver værket, vil man hurtigt få en tendens til at slække på standarderne.

Dette kan få negative konsekvenser for virksomheden, hvorfor det som oftest tilrådes, at man får hjælp til bogføring udefra.

Hvorfor skal jeg vælge en ekstern bogholder?

Som mindre virksomhed er det slet ikke sikkert, at det kan betale sig for dig at have en fast regnskabs medarbejder siddende på kontoret. Det er højst sandsynligt ikke opgaver nok i din løbende bogføring og balancering af regnskab. Nu om stunder findes der jo smarte regnskabs og bogførings programmer, som den moderne bogholder naturligvis mestrer, og som gør arbejdet langt lettere for ham eller hende.

Dette betyder, at du snildt kan købe dig til disse service ydelser uden at skulle bruge en mindre formue. Der findes mange bogholdere, som arbejder freelance, eller som er tilknyttet et revisions hus. Her forestår bogholderen den løbende bogføring samt udarbejdelse af årsregnskabet, således at dette er forbered til den revisor, som skal påtegne og indberette det. Med en freelance bogholder har du fordelen af kvalificeret hjælp til ajourføring, indberetning af moms, fakturering og meget mere.

Du kan finde din dygtige bogholder, som kan hjælpe dig med bogføring i Silkeborg, hos Kontor Service Bureauet – læs mere på kontorservicebureauet.dk

Flere Nyheder