Hvad kan en erhvervsadvokat hjælpe med?

05 april 2020
camilla_skoett

Der kan være mange situationer, hvor det er en god idé at alliere sig med en erhvervsadvokat, og når du skal vælge, kan du med fordel gå efter én, der har speciale i lige præcis det område, du har brug for hjælp til.

En erhvervsadvokat er en advokat, der har specialiseret sig indenfor – som navnet antyder – rådgivning til erhvervsdrivende. At drive erhverv er et juridisk minefelt, og det kan være svært at navigere i det på egen hånd, og netop derfor kan det være nødvendigt med rådgivning på forskellige områder.

Ansættelsesret

Når du skal ansætte nye medarbejdere, er det essentielt med en dygtig advokat på sidelinjen, der kan hjælpe dig med en klar og tydelig kontrakt, ligesom vedkommende kan vejlede dig både før, under og efter ansættelsen.

Erhvervslejeret og ejendomsadministration

Ejer du en eller flere ejendomme, som du lejer ud til erhverv – eller er du omvendt et af de erhverv, der lejer en ejendom? Med en advokat ved din side, får du hjælp til at udarbejde og/eller gennemgå lejekontrakten og forhandle de bedst mulige vilkår for dig.

Entrepriseret

Når der skal bygges nyt, er der mange ting, der kan gå galt, og der er mange ting, du skal tage stilling til. Med en advokat, der har speciale i entrepriseret, får du hjælp til forhandling af kontraktvilkår og -udarbejdelse, ligesom du får juridisk rådgivning, når der skal tages stilling til ting som kvalitet, tidsfrister, dagbøder, betaling og meget mere.

Inkasso

Som erhvervsdrivende er det essentielt at få betaling for sine produkter – får du ikke det, kan du ikke overleve. En erhvervsadvokat med speciale i inkasso kan hjælpe dig med at inddrive tilgodehavende, så du ikke skal bekymre dig om inkassoregler.

Insolvens og konkurs

Det er aldrig en lykkelig situation, når en virksomhed erklæres insolvent, men med den rette advokat kan du få hjælp til at finde den bedst mulige udgang på situationen.

Kontrakter

Ansættelseskontrakter er en ting – her kan du med fordel bruge en erhvervsadvokat med speciale i ansættelsesret – men samarbejdsaftaler med leverandører og samarbejdspartnere er noget helt andet. Her skal der være styr på aftalerne, og det får du, hvis du allierer dig med en erhvervsadvokat med speciale i kontrakter.

 

 

 

Flere Nyheder