Gør brug af din fagforening

12 juni 2020
Lotte Hindsberg

Som arbejdsmodtager har du mange gode grunde til at undersøge din fagforenings mange forskellige tilbud som strækker sig langt ud over at forhandle med arbejdsgivere om bedre arbejdsvilkår. Det er service tilbud der kan være med til at forbedre dit arbejdsliv på mange andre områder. 

Det er muligt at tegne en lønsikring, der gør at det ikke er katastrofalt økonomisk at blive fyret og man bliver nød til at gå fra hus og hjem. Det er muligt at tegne en forsikring, der gør at man kan forsætte i op til 2 år med op til 90% af ens nuværende løn. 

Karriererådgivning

En af fagforeningerne service tilbud til deres medlemmer er karriererådgivning. Her sidder erfarne kompetente rådgivere der kan rådgive dig. Både i forhold til hvad der skal til for at du kommer videre i din karriere. Det kan være at du mangler nogle faglige kompetencer men det kan også være at du skal arbejde med nogle personlige kompetencer for en ny arbejdsgiver vil overveje dig til f.eks et lederjob. Læs mere her https://kommunikationogsprog.dk/.

Fagforeningerne tilbyder i den forbindelse en bred vifte af kurser og efteruddannelsen. Nogle af dem er gratis andre koster et gebyr. Som regel med rabat til fagforeningens medlemmer.

Du kan også få hjælp hvis du skal til samtale så du er bedre rustet. Det gælder også i forhold til når du skal lønforhandle. Der er mange andre goder du kan forhandle dig frem til end de penge, der går ind på kontoen hver den 1.

Juridisk rådgivning

Hvis du har problemer på din arbejdsplads, er det muligt at få juridisk rådgivning og hjælp af din fagforening. Det kan være at der er problemer med din løn eller der er opstået en konflikt imellem dig og din arbejdsgiver. Det kan være en konfliktmægling, men det kan også være hvordan du kan blive fritstillet for din arbejdsplads.

Flere Nyheder