Gigantisk succes for dansk gastronomi

27 juni 2019
Søren Black
Gigantisk succes for dansk gastronomi

Verdens bedste restauranter er blevet kåret, og her overrasker Danmark med hele to pladser på en top- fem.

Hvis du ønsker at opleve gastronomi på højt plan, så behøver du ikke at booke en flybillet og rejse ud i verden. For København tog i den grad stik hjem, da verdens bedste restauranter for nylig blev kåret i Singapore. For både restauranterne Geranium og Noma endte i en flot top fem ved prisuddelingen World’s 50 Best Restaurants, der kårer verdens bedste spisesteder. Geranium fik en femte plads, mens Noma strøg ind på en anden plads. Vinderen blev franske Mirazur, der ligger i byen Menton. Selvom Danmark altså glippende titlen som verdens bedste restaurant med det yderste af neglene, så er der alligevel bred enighed om, at der er tale om et virkeligt flot resultat. Rasmus Kofoed fra Geranium har udtalt, at det simpelthen er fantastisk for Danmark, at have to restauranter, der ligger i top-fem over de bedste i verden. Kåringen fandt sted på baggrund af bedømmelser fra 1040 dommere.

Genåbnet i nye lokaler

For Nomas vedkommende er det ikke helt nyt at ende blandt de bedste restauranter i verden. Restauranten på Christianshavn har nemlig toppet World’s 50 Best-listen med en første plads hele fire gange i 2010, 2011, 2012 og 2014. De sidste par år har Noma ikke været med i kapløbet, da restauranten har været lukket i noget tid for at kunne genåbne i helt nye lokaler.

Verdens bedste kok er fra Svinkløv Badehotel

Den gastronomiske succes for Danmark er dog ikke kun forbeholdt restauranterne Noma og Geranium i København. I januar vandt Køkkenchef Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel i Nordjylland den intense kokkekonkurrence Bocuse d’Or, der er det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Og ved samme lejlighed vandt Christian Wellendorf prisen ‘Best Commis Chef’ for sit arbejde som kokkeassistent. Kenneth Toft-Hansen og hans folk fik forud for kokkekonkurrencen hjælp af kokken Rasmus Kofoed, der selv vandt Bocuse d’Or i 2011.

Flere Nyheder