Fornyelse kan være på vej i Forum

13 juni 2019
Søren Black
Fornyelse kan være på vej i Forum

I snart 100 år har Forum på Frederiksberg dannet rammen om store begivenheder i hovedstaden. Nu har den gamle udstillings- og koncerthal fået nye ejere, og en tiltrængt fornyelse kan være på vej.

Britney Spears, Prince og Metallica er alle store kunstnere, der på et tidspunkt har lagt vejen forbi Forum på Frederiksberg. Det store forlystelsessted har nemlig lagt lokaler til rigtig meget underholdning, siden starten i 1926. For udover musikken har også seksdagsløbet samt mode- og den traditionsrige bogmesse også fyldt op i det store lokale på Julius Thomsens Plads. Men har du inden for de seneste år været til koncert i Forum, så har du sikkert oplevet en virkelig dårlig lyd. Stedet er ganske enkelt ikke, hvad det var engang. Samtidig har Forum fået skarp konkurrence af både Royal Arena og KB Hallen, der begge er nyopførte spillesteder, hvor det hele bare spiller, som det skal. Den vigende interesse for at afholde koncerter i den gamle bygning fik i efteråret 2018 BC Hospitality Group til at opsige den lejeaftale med ejeren, de har haft igennem 20 år.

Skal igen være relevant for byens gæster

Efter BC Hospitality Group har forladt Forum, har det stået hen i det uvisse, hvad der nu skulle ske med den gamle dame, som stedet ofte kaldes. Men nu er der måske lysere tider på vej for den gamle kulturinstitution. Pensionsselskabet PFA har nemlig i samarbejde med Thylander Gruppen som manager indgået aftale om at købe selskabet Forum A/S, der ejer den velkendte Forum-ejendom. Overtagelsen sker pr. 1. juli 2019, og de nye ejere har allerede løftet lidt af sløret for, hvordan stedet igen kan blive relevant for byens gæster. Det handler kort og godt om, at forbedre stedet, så det i fremtiden kan give noget mere tilbage til lokalområdet. Den oprindelige Forum-bygning blev sprængt i luften af modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig i 1943 og senere genopbygget i sin nuværende form med et samlet areal på 9.935 kvadratmeter.

Flere Nyheder