Find inspiration til lederudvikling

06 november 2021
Anders Lundtang Hansen

De færreste kan sige, at de ikke går ind for lederudvikling, for alt andet er jo leder-underudvikling, eller også er det kedelig tilstand, som man nogle gange kan forveksle med, at tingene går godt, men som ikke altid er i konstant udvikling vil sakke bagud.

Sådan vil man i hvert fald opleve det i erhvervslivet, for selvom man har fundet en stilstand, der lader til at være god for en og være en god forretning, der giver den ønskede omsætning og ekspansion, så kan man ende med at have skyklapper på, så man ikke opdager advarselssignalerne for, at ens model ikke holder i længden.

Man kan ende med ikke at være lydhør for den slags, eller man er bare bange for forandring og fremtiden, men det har man i længden ikke råd til at være, når man har et firma, hvor mange er afhængig af dig.

Lederudvikling skal gerne gøres konkret

Derfor kan man blive nødt til at se på sådan noget som lederudvikling, for før lederen ser, at vedkommende er nødt til at omstille sig og være parat til forandringer i fremtiden, så kommer det ikke til at sende positive ringe i vandet nedad, så det breder sig til resten af virksomheden.

Sådan noget lederudvikling starter oftest med en personligt udvikling, som der spreder sig til andre afdelinger i firmaet og giver genlyd i flere afdelinger.

Og så kan man lære noget om sig selv, som man ikke var klar over, så man samtidig bliver den bedste, tidssvarende leder på den arbejdsplads.

Det betyder jo på ingen måde, at man er en dårlig leder, fordi man har brug for lederudvikling.

Man skal jo bare se på det som, at man bliver klar til at kunne klare morgendagens udfordringer, og det er sjældent, at den “gamle” udgave af sig selv kan klare den slags.

Flere Nyheder