Få et smukt og ensartet trægulv med en professionel gulvafslibning

22 april 2020
astrid_pedersen

I Danmark er det populært at få behandlet sine nyslebne eller nyligt afhøvlede trægulve med sæbe – og det med god grund. Alle, som har set og betrådt et sæbe behandlet gulv, ved at sæbe behandling er det ypperste inden for gulvbehandling.

Sæbe behandlede trægulve er utroligt smukke, idet de ved en sæbe behandling opnår en ganske særlig overflade. Den fede sæbe trænger ind i træværkets øverste fibre og mætter dem, så der dannes en beskyttende hinde. Det er denne hinde, som giver træværket dets lækre, silkematte overflade med det hvidlige skær.

Sæben vil nemlig samtidig lysne træværket op til flere toner, således at det fremstår ensartet og lyst. Gulvet vil derved komme til at føles glat, jævnt og utroligt behageligt under såvel bare fødder som strømpesokker.

Sæbe behandlede trægulve – smukke, sarte og sårbare

Lige så billedskøn den lækre, lyse overflade i et sæbe behandlet trægulv er, lige så udsat er den over for slitage. Træværket er trods alt kun beskyttet af sæbe hinden, og ikke forseglet som det er tilfældet ved en behandling med lak eller maling. Hinden skal vedligeholdes gennem ugentlig gulv vask med sæbe, som forstærker og genopbygger den. Ellers vil gulvet hurtigt begynder at blive grimt og snusket at se på, i takt med at overfladens fibre tørrer ud og dermed bliver mere modtageligt over for udefra kommende påvirkninger.

Blandt andet vil gulvet miste sine smuds og væske afvisende egenskaber således at spildte væsker og støv suges op og indlejres i de indtørrede fibre. Således dannede misfarvede skjolder, plamager og slidspor, som ikke lade sig fjerne ved normal vask. Og så er det på tide med en gulvafslibning.

Hvem kan hjælpe mig med en professionel gulvafslibning?

Leder du efter en dygtig gulvmand i dit lokal område, kan du altid kontakte Gulvkanonen og få et godt tilbud på en gulvafslibning. 

Flere Nyheder