Dit posthus vender tilbage

10 maj 2019
Søren Black
Dit posthus vender tilbage

Hører du til de mange, der savner et posthus i dit nærområde, så er der godt nyt. DHL Express i Danmark er nu klar til at etablere centralt beliggende butikker, hvor kunderne kan hente deres pakker. De såkaldte posthuse bliver placeret i udvalgte, større byer i Danmark. Ud over at lægge skranke til udlevering af pakker, er det planen, at de nye City Hubs, som DHL Express kalder deres nye butikker, skal kunne tilbyde blandt andet forsendelsesrådgivning, salg af emballage til dine forsendelser og anden information omkring de servicetilbud DHL ligger inde med.

Nethandlen kræver mere plads

Det er den stigende nethandel, der får DHL Express til at udvide deres foretagende i Danmark. Distributionsvirksomheden har i forvejen aftaler med 150 butikker og kiosker herhjemme samt 500 ubemandede ”SwipBoxe”, hvor du kom kunde kan hente de pakker, du får bragt med DHL Express. Ifølge brancheforeningen FDIH steg omsætningen for nethandel i Danmark med cirka 13 procent til 129,3 mia. i 2018.

Åbner i flere kiosker og supermarkeder

Hos konkurrenten PostNord, har man selvfølgelig også bemærket den stigende nethandel. Men her satser man i stedet på at åbne posthuse i kiosker og supermarkeder. Den store postetat har de seneste 10 år udvidet fra 875 pakkeudleveringssteder til omkring 1550. Samtidig har PostNord skåret antallet af de klassiske posthuse helt i bund. I 2010 drev det klassiske postvæsen 96 posthuse, som dem du kender fra barndommen. I dag er der kun et enkelt tilbage, som findes på Pilestræde i Indre by i København. Her blev der dog lukket for salg af frimærker i februar 2018, så dette sidste traditionelle posthus i Danmark fungerer nu kun som et sted, hvor du kan hente og sende pakker, så længe det varer. For i forbindelse med, at salget af porto blev indstillet, meldte PostNord ud, at de kun beholder butikken i Pilestræde indtil en mulig køber har meldt sig på banen.

Flere Nyheder