Britisk Konkurs rammer danske turister

30 september 2019
admin

Det britiske rejseselskab Thomas Cook er gået konkurs. Det kan få stor betydning for de mange danskere, der hvert år tager på ferie med Spies Rejser. Årsagen til konkursen skal blandt andet findes i, at vi i højere grad bestiller fly og hoteller over bookingportaler.

Den ældre generation herhjemme husker, hvordan Simon Spies i sin tid lærte os danskere at tage på charterferie. Det har vi så gjort i stor stil siden 1960’erne. Men nu kan der være markante ændringer på vej for de mange turister, der hvert år flyver sydpå med Spies Rejser. For efter at rejseselskabet Thomas Cook natten til den 23. september gik konkurs, har det skabt rystelser hos hos Spies, der siden 2008  har været en del af selskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Vi booker rejserne hjemmefra

Thomas Cook er verdens ældste rejseselskab med 178 år på bagen. Derfor kommer konkursen som et chok for alle i rejsebranchen. Men ifølge luftfartsanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen har selskabet de seneste par år haft svært ved at omstille sig til de nye tider. Ifølge analytikeren handler det om, at vi som forbrugere i langt højere grad foretrækker at booke vores lavprisflybillet og vores hotelværelse fra en bookingportal fremfor at købe en hel pakkerejse ved et rejsebureau. Hos Thomas Cook har man altså forsømt, at få flyttet handlen ind på nettet, hvor kunderne befinder sig. I stedet har man, ifølge Jacob Petersen insisteret på at bevare en masse fysiske butikker i Storbritannien.

På udkig efter en ny ejer

Hvordan fremtiden så ser ud for danske Spies, er der som sagt stor usikkerhed om nu. Men Jacob Petersen understreger, at Spies jo ikke er gået konkurs. Og netop derfor mener analytikeren, at Spies nok i nærmeste fremtid vil finde en ny ejer og så køre butikken videre, som man har gjort, siden Simon Spies grundlage rejseselskabet under parolen Spies, rejs og vær glad.

Flere Nyheder