Gå på restaurant og spis julemad
Den danske madkultur har fået en renæssance i hjertet af København. Bag restauranterne Guldkroen og Guldgrillen står tyrkeren Umut Sakarya, der er ekspert i flæsk og sovs. Han er nu på vej med endnu et tiltag, der skal hylde den brune mad.
Den københavnske madscene har i flere år været domineret af Michelin-restauranter som Noma og Geranium, hvor du kan få et meget specielt måltid mad til en pris, der næsten svarer til en månedsløn. Men det er også stadig muligt at få klassisk mad, som vi fik serveret hjemme hos mormor. Kokken og restauratøren Umut Sakarya har med åbningen af restauranterne Guldkroen og Guldgrillen vakt opsigt på den københavnske madscene. Ingen af stederne bliver der serveret frostbøffer, kinakål og plastikost, men derimod god gammeldags dansk mad, hvor sovs er en altafgørende ingrediens. Guldkroen er en ærkedansk kro, der byder på stegt flæsk, rødternede duge og Teddy Edelmann i højtaleren. Mens guldgrillen byder på flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burgere, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og ikke mindst brun sovs. Umut Sakarya har desuden også indtaget sendefladen på DR3 med udsendelserne Tyrkersvin, hvor man følger ham under åbningen af Guldgrillen. Seneste er det kommet frem, at Umut Sakarya nu skal deltage i Vild med dans på TV 2 til efteråret.
Den bedste Julemad året rundt
Både Guldkroen og Guldgrillen er en hyldest til den brune mad, som ellers godt kan være trængt lidt i defensiven i den helsefanatiske tid, som vi lever i. Men det rager ikke den kontroversielle kendis-kok, der allerede har planer om at åbne en ny restaurant til august. Umut Sakarya vil nemlig til at drive et sted i Ryesgade, hvor planen er, at der skal serveres den bedste julemad året rundt. Menuen kommer så til at bestå af ribbensteg med både chips, brun sovs, hvide og brune kartofler samt rødkål. Desserten vil så bestå af risalamande med hvid chokolade. Udover julemaden vil du dog også kunne få klassiske retter som frikadellesandwich, forloren haresandwich, og wienerschnitzel.