God planlægning ved opsætning af er transportbånd

05 april 2020
Anders Lundtang Hansen

Nogle transportbånd kræver mindre planlægning end andre for at sætte dem op.

Skal man for eksempel blot have et transportbånd, der bevæger sig i en lige linje fra udgangspunktet til endestationen, så skal man hovedsageligt gøre plads til, at man kan få sat båndet op, og så er det ellers med at samle det korrekt, teste det og sætte det i funktion.

Men når man er ude i noget mere omfangsrigt, hvor man skal stille et transportbånd op, der måske består af flere bånd, der kører i forskelle tempi, snor sig på kryds og tværs og kører oppe under loftet og skifter højde undervejs, så skal man virkelig forberede sig.

Det er jo ikke ligesom at samle et møbel eller noget legetøj, som almindelige mennesker kan gøre i hjemmet; her skal man måske udlevere segmenter og sektioner til folk med denne individuelle opgave, hvis man skal have sat transportbåndet op i et firma.

Her skal det jo gøres i en situation, der aldrig er sæt tilsvarende før, så man har ikke den færdige tegning fra leverandøren over, hvordan det vil komme til at se ud – medmindre man har planlagt dette med vedkommende og lavet en samlet løsning.

Så ofte står man med en masse del-tegninger, som man skal have til at passe sammen i sektioner, ramme hinanden, passe sammen og fungere i sidste evne.

Dette kræver både en god evne til at koordinere, kommunikere, have forstand på geometri og finde se forud, hvad der skal gøres.

Nogle sektioner skal måske samles på forhånd; man bliver nødt til at starte på midten, og slutningen bliver lavet, inden man kan begynde på starten.

Man skal jo helst ikke ud i en situation, hvor man bliver nødt til at starte forfra, når man er midtvejs.

Heldigvis vil du aldrig være helt på bar bund med den slags, da du kan få hjælp fra de her: https://www.forbo.com/movement/da-dk/ 

 

Flere Nyheder